lördag 4 september 2010

Skörde-resumé

Det blir till och summera lördagen och det har varit en trevlig dag. Den började med en planerad rutt runt Skörde-festens stationer och jag och Mattias hade några favorit stationer vi ville åka till och vi åkte faktiskt till allihopa. Vi började med Botilsäter Församlingshem, där det var b la barnloppis med begagnade kläder. Och vi fick en ihop en stor kasse med 10 plagg till Tyra och 4 plagg till Ebba för 180 kr. Jo det är sant 180 kr. Helt okej om du frågar mig...
Vi fortsatte sedan utåt Näset och var till Kalkonfarmen Adelsnäs och beställde den sedvanliga kalkonen till Nyårsmiddagen. Mycket trevlig station. Sen var vi till Bodaholms potatis och köpte just potatis och vi köpte även chips. Mums färska goa chips!
Sen var till Britt-Maries Tapetserarverkstad och tittade på loppis, jag fick en fin kruka och Ebba hittade en gammal guldig spegel. A la 80 kr. Spegeln har redan målats till svart och Ebba är hel-nöjd!
Sen var det pappans två favvosar kvar. I år var den flyttad till Majorskullen i V-bro, där var det traktor i alla former, tröskor och massa andra skogs- och ladugårdsmaskiner. På plats var även Jaco Maskin, Skogssällskapet, Mallanskog och ja ni hör temat. Helt och hållet Mattias.. Sen var vi till AP Däck efter det och där var det ju naturligtvis försäljning av däck och andra fynd. Dom hade även besök av säljare för både personbilsdäck och mycket större däck.

Hela rundan avslutades på Grön Ko även det också i V-bro, massor med ekologiska produkter i fina flaskor och brukar. Massor av härligt kött, biffar och stekar av olika djurslag. En mycket populär station. Vi handlade med oss inlagd gurk, sylt och honung. Och en stek. Hela dagen hade nästan gått när vi kom hem, och tappert har våra två valpar traskat med oss på olika stationer som om dom aldrig gjort annat. Imponerande!!!

Till kvällsmat ikväll slog vi på staort; hasselbackspotatis, grillad kalkonfile och grillade smala skivor av den goa steken vi köpte, rödvinssås, sallad och grillad sparris, mumma vilken avrundning på den mycket trevliga dagen!

Nu ligger vi båda i sängen och är sletna, men det blir väl till och ladda batterierna och imorgon kommer en minst sagt lika späckad dag. Dop, fotbollsmatch och spårkurs...

Over and out för idag
Susanne

Inga kommentarer: