lördag 1 januari 2011

God fortsättning

Vill börja med och önska Er alla en God fortsättning in på nytt år och nu nya utmaningar under 2011.
Igår blev det inget bloggande, jag hade inte tid och ork. Är fortfarande så himla förkyld och har en hemsk hosta som gör ont. Under dagen igår var det lite småplock och vid middagstid åkte "Mr Turkey" in i ugnen. Framåt kl 18 var den klar. Och strax före 19 så satte vi oss och åt den traditionella nyårskalkonen. I år var Stina och Niklas här och åt och firade med oss. Stina och Niklas hade med sig julklappar till flickorna och gissa 3 ggr om dom blev en succé? Tyra fick en elgitarr, jo det är sant en elgitarr och gissa hur många solon hon drog på den under kvällen. Herre Gud - MÅNGA!! Inte bara elgitarr, hello kitty tält och "lippstipp" som Tyra kallar det. Den ungen! Ebba fick örhängen eftersom hon tagit tre nya hål och en häftig tunika. TACK Stina och Niklas mycket uppskattat av flickorna! Tyra har spelat även idag söndag och Ebba går runt i sin tunika. Högt betyg det!


Efter middagen igår kväll så tog jag och Stina en tur på sparkarna! Stina har klagat lite att hennes spark inte hade nåt bra glid och jag har ju en likadan ny spark och jag har tyckt motsatsen. Nu är nog Stina övertygad, det var inge fel på sparken utan troligtvis underlaget i stan.... Vi hann väl knappt hem från sparkturen förrän det började skjuta i knutarna och två hundarna hamnade i stort sett i koma. Och det var ju inte speciellt kul för en av dom var tiken med valparna. Förstår mig inte på när det ska skjutas före kl 00!!!!!!! Det brukar skjutas här i familjen också men hundarna måste ju förberedas på det. Men detta nyår gick det inte skjuta p ga den tidigare skjutning långt före 00 klockslaget! Himla töligt! Trodde att man kunde var förskonad från sånt här när man bor på landet men icke.


Idag söndag är hundarna lugna igen och det är också ett lugn i huset. Alla är lite slitna efter att ha varit uppe flera timmar längre än vanligt. Mattias har gjort en stor insats och diskat för hand och det har varit en hel del disk. För som jag kanske berättade för flera dagar sen så är diskmaskin kass en ny är inköpt men den får vi inte förrän på tisdag. Lååååångt dit! Återigen blev det en Bosch diskmaskin och nu är den återigen "bäst i test" enligt Råd och Rön. Kul! Jag hade köpte den ändå eftersom jag är nöjd med den gamla som också är en bosch. Nytt med denna i förhållande till den gamla är att den är rostfri i färgen. En tumlare är också inköpt det har vi levt utan de senaste 2 åren och det ska också bli skönt och få igen. Underlättar ju en del vid torkning av kläder i den stora familjen.

Nu är det snart middag på g igen och idag blir det kalkonrester, finns som vanligt en hel del kvar. Mattias är iväg en snabbis till sitt jobb och har Tyra med sig så jag får väl vänta ett lite tag till... Skönt det faktiskt.

Ha det bäst
Susanne

2 kommentarer:

Pillargontanten sa...

Låter som en helt underbar Nyårsafton, trots smällarna...
God Fortsättning!
Och jag hoppas innerligt att 2011 blir ett framgångsrikt och härligt år för er :)

Anonym sa...

Härligt att se! Hoppas att den nya diskmaskinen håller minst lika länge som den gamla.

Var det på http://www.bast-i-test.se/tester_pa_basta/diskmaskinen.html som du hittade testerna på denna diskmaskin?

God Fortsättning på 2011! :-)