söndag 28 juli 2013

SKK Ransäter

Ja idag var det dags för den årliga turen till Ransäter och Värmlands Kennelklubbs utställning i år var  det bara 30 stycken golden anmälda. Märkligt låg siffra har aldrig ställt ut golden med så liten anmälningssiffra sedan jag började 1985!
Först ut var Whoopi's Once In Never Out som vann valpklass I med hederspris och fin kritik. Klassen efter var det Whoopi's Only Mad Not Bad tur och hon vann den klassen med hederspris. Dom fick sedan tävla mot varandra och Majken blev BIR valp och Sören BIM valp.
Sen var det Bööörnie från Göstas tur Whoopi's Nobody Knows som fick vg och kom 2 jukk. Whoopi's Great Pretender ställdes med vg i ökl, SEUuCH SEVCH Whoopi's Undercover Agent ställdes 10 år gammal i veteranklass och fick exc o blev BIR veteran. Sen var det Stellas tur som var så fin idag men gillades inte av domaren, fick dock exc 3 jukk men det var jag långtifrån nöjd med tyvärr!

Det blev lång väntan på finalerna, och detta system med BIS finaler o SKK har jag starka synpunkter på! En förhandstitt som tog 3 sekunder, in i stora ringen ett halvt varv tillsammans med 40 andra valpar och blir avtackad, endast kända ansikten sätts upp?? Nja alla har då inte en sportslig chans så är det tyvärr .... Anmälningsavgiften på skyhöga 300 kr för valpar borde man kunna göra mer för. Min åsikt.

Nu är vi hemma och det är redan kvällen, tur det för värmen på utställningen tog knäcken på såväl mig som hundarna,

Ha det bäst
Susanne

Inga kommentarer: