onsdag 31 december 2014

Summa summarum

Ligger i soffan och firar årets sista dag! Har väl aldrig inträffat tidigare nånsin men nångång ska väl vara den första. Har sen före jul varit krasslig och känner mig aningen bättre men är långtifrån bra. Ont i mina öron, halsen, torr hosta, slemhosta och jätte tung i bröstet. Ja ni hör nära döden känning.

Nej då just nu med små hundvalpar och huset fullt så kände vi både Mattias och jag att det var skönt och få en slappar nyår. Vi brukar att ha goa vänner här.
Nyårsmenyn har bestått av kycklingklubbor och grillade kycklingfileer, sallad, stekt potatis och sallad. Efterrätten var choklad mousse, grädde och färska bär ingen skit det heller.
Dagen har bestått av skridsko åkning borta i vår grusgrop, ett besök hos käre veterinär P-A för pass och chipsmärkning av två av valparna. Tidningsinsamling, hämtat hem Sören från lill-husse. Ja späckat.

Summering av året annars:
Vi började på MyDog i Göteborg med hundarna. Majken var klass vinnare i juniorklass med CK och blev CRUFTS kvalificerad, några ck:n och fina placeringar och BIR-valp blev det med hem.
Tre inofficiella utställningar tränades det på med resultaten BIR och BIS-2 BISres veteran, anette startade Ozzy på jaktprov och fick 3:e pris, härligt!!
I juni kom underbara prinsessan Abbey till oss från Slovakien några veckor senare debuterade hon med att bli BIRvalp o BIS-2 valp!!!

Vi var i Ransäter sedvanligt och minsann slog det till ordentligt i värmen: Björne blev BIR fick CERT och CACIB. Flera andra fina placeringar. VI hade också BÄSTA UPPFÖDARGRUPP samt BÄSTA AVELSGRUPP. Hösten kom och var till Lillerud och tränade Abbey som blev BIR valp och BIG-2 samt Majken blev BIR och BIG-3.
Björne och Maria spårade till sig SEVCH alltså svenskt viltspårs championat. Även Wilda och Annelie kämpade till sig och fixk godkänt i anlagsklass på viltspår. well done!!
Inga valpar på hela våren eller sommaren men i november föddes Wenkes valpar oh 5 fina heffa klumpar blev det.
Vi åkte till Norges största utställning en 2 dagars och Abbey stod ung i klassen men gjorde det fint 2 x 3 jukk med CK!! Sen hämtades James hem från Danmark. vi pkte till Sveriges största utställning i Stockholm och minsann Abbey kom på fin 2:a plats med CK, Björne vann öppenklassen o Melker kom 3:a. Finemang, ja det har varit ett relativt lugnt hundår men några utställningar blev det allt.

Annars då jo Ebba konfirmerades i maj väldigt fint i kyrkan. Tyra spelade fotboll och vi var iväg på några pool spel. Kul!!
Själv har jag haft en jäkla dust med obt i mina fötter, stukningar två gånger samt en anna massa skit kroppsligt.

Äntligen vänder vi nu blad och förhoppningsvis får vi ett mycket bättre 2015. Hoppas vi alla får vara friska och kunna göra det vi vill.

Gott avslut och God fortsättning på ett nytt år
Susanne

Inga kommentarer: