fredag 1 januari 2016

Resume 2015

Tänk redan dags för ytterligare en hund-resumè, tiden går alltför fort. Tycker dock alltid det är skönt och få vända blad, man har nya förväntningar och förhoppningar på vad som komma skall.

Ja januari förra året startades med utställning nästan med en gång i Göteborg på MyDog hade väl några placeringar men det var väl ingen höjdar helg direkt. Som vanligt i Göteborg skulle jag nog tillägga. Är inte något fan av den utställningen egentligen och sen de domare som tillsätts borde väl nångång vara rasspecialister. Bara en tanke.

I februari var vi på Open Show i Göteborg med husses favvo James och min favvo Abbey. Vilket gick väldigt bra. James vann sin klass och slutade 2:a bästa hanvalp. Abbey vann två klasser och slutade 2:a bästa tik endast 12 månader gammal. I slutet av februari kom virvelvinden Yukka till oss från Estland. En mycket framåt och lite intensiv hund vacker som få.

Mars och april var lugna tävlingsmånader men vi fick engagera oss med valpar istället.

1 maj var som vanligt på utställningen i Karlstad och tränade. Trevligt som alltid. James blev BIR-valp II, BIG-1 och slutligen BIS-valp II, Harriet blev BIR-valp I och BIG-1, Yukka ställdes ut och blev BIR och BIG-2. I maj startade också Ozzy och Anette på inoff jaktprov och tog ett 3:e nbkl. Bravo!!
I slutet av maj och början av juni levererades valpar.
Madde ställde ut Mattis i Småland och blev BIS-valp på Golden Klubbens OP i juni. Vi åkte till grannlandet Norge och Harriet blev BIR-valp II samt BIS-valp II. Abbey vann unghundsklassen, blev 3:a bästa tik och tog CERT!! Blev också BIR unghund samt BIS-unghund!!

I juli var det dags för vår sektions open show i Säffle och Yukka blev BIS bland 100 hundar!! Vi åkte till Köping jag Abbey och Yukka och Abbey vann unghundsklass blev 3:a bästa tik och fick CERT och R-CACIB!!! Wow!! I slutet av juli var det Ransäter och plötsligt hände det! tog båda certen samt ett r-cacib på Abbey och Yukka. My god! Kuuul!
Vår fösta kull efter Yukka föddes på kenneln också.

Det blev augusti och vi åkte på GRK i Sjövik och småstjärnorna slog till med att bli BIS-valp och BIS-2 valp, Yukka blev 2:a bästa hane!
Var också på Golden Specialen i år, Abbey vann junior II samt kom 3:a i limit avrundade med at bli 3:a bästa tik! Yukka var 2 HP i open samt till slut 3:a bästa hane. Gringo vann puppy I och blev 4:a bästa han valp och Bibbi kom 5:a i stor puppyklass, Ozzy vann efter långt break maiden klassen för hanarna.
Vi åkte på en välförtjänt semester i Turkiet; jag Mattias och Tyra. Underbart skönt, varmt slappt och precis som en semester ska vara. Rekommenderas varmt Side Turkiet.

September var det dags för stor utställningshelg i Norge: dag 1 med retrieverklubben och Yukka först ut pälslös men orkade bli 2 ökk med Ck, Abbey vinner unghundsklassen blir BIR-unghund samt BIS-4 unghund. Wenke kniper ett ex! Vi gottar oss på hotell jag och Ebba. Dagen efter var det EURO DOG SHOW dags och nästan 200 st golden anmälda från många delar av världen. Yukka får ex och kommer 4 i ökk, Abbey får ex och kommer 3:a i ukl. Björne kniper ex och Harriet ett vg.
Jag och Mattias åker på en stölle-tur till SKK Eslöv med Abbey och Yukka. och Yukka kommer 2 ökk med CK. Och underbara Abbey vinner unghundsklass, blir bästa tik tar CERT och blir slutligen BIM!! Wow man blir allt tagen. Denna hunden alltså.

November åker vi på GRK i Kvänum och Gringo blir BIS-2 valp, Bibbi 2 Hp i puppy II samt 4:a btkl valp, Harriet vinner junior I och blir 2:a btkl-valp. Fina valpar efter Yukka och Frans visas och gör det bra = stolt farmor!!

Det blir december och nu har de flesta hundarna ingen päls! Vi åker till Stockholm med hundar som tar excellent och med oss hem följer estländske Billy som ska stanna hos oss ett tag.

Många tack till Er alla valpköpare som aktiverar era hundar på ett eller annat sätt. Jag är så stolt över Er alla. Många av er har fina placeringar och Anette strävar på med jaktprov. Kul!

Nu har vi vänt blad och blickar framåt mot ett lika roligt men nytt År.

Kram till Er alla

Ha det bäst
Susanne

Inga kommentarer: